Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

misaviki

22. 12. 2011 14:14
.

Ježkovi oči, aby jste se nezbláznil. Prostě nenahlásíte, že se zdržujete v Izraeli. Pokud vás někdo udá, sdělí vaše žena, že byla na delší návštěvě. Nechápu, proč to dramatizujete. a hovoříte o rozpadu rodiny. Spíš si rozmyslete, jak zajímavé je pro vás pracovat v Izraeli, když žijete od výplaty k výplatě. Uvádíte, že státu nevznikají další náklady na lékaře apod, díky tomu, že tu nejste. Ale uniká vám jedna podstatná věc - stát vám bude vyplácet dávku, kterou utratíte v Izraeli.

0 0
možnosti
FR

Wolf_Net

22. 12. 2011 14:35
Re: .

Takže, jestli to chápu správně, myslíte, že správná cesta je podvádět. Není na tom něco špatně? Proč jako normální občan ČR musím podvádět abych byl v souladu s právním řádem? Co když se na to přijde? Budeme muset vrátit všechny peníze. A s tím utracením dávky v Izraeli, v zákoně je napsáno, že každá žena má nárok na podporu v mateřství, tak proč by měl být problém, že za to koupím plíny tady? A co když moje žena sedne do auta a pojede nakoupit levněji do Polska? Neměly by tedy podle vaší logiky být dávky vypláceny na základě účtenek z krámu?

0 0
možnosti
AR

ttata

22. 12. 2011 12:28
Anglie

cikáni emigrovali do Anglie či Canady, protože tu byli diskriminovaní. Když se vrátili, tak jim byly zpětně vyplaceny všechny dávky. Tak se jich zkuste zeptat na radu jak to udělali. Držím vám palce

9 0
možnosti
MP

Vrah

22. 12. 2011 15:02
Re: Anglie

A nevrátili jim i byty, které prodali?

0 0
možnosti
VBS

vikýř

22. 12. 2011 12:12
takto

český stát zpravidla zapomíná na své občany, které čsto též sám vysílá do zahraničí ve svých službách. Diskriminace je častá, viz dřívější zákaz zaměstnávat v českých službách např. manželky vedoucích diplomatických misí. Jak "kdosi" kdysi řekl, o peníze jde jen v první řadě....Ale když si je odmyslíme, tak se jedná o čistě diskriminační kroky většiny vůči menšině. Doporučuji autorovi podat informaci do Štrasburgu o tom, jaký paskvil členská země EU uzákonila. Sice odpověď přijde až malá půjde do první třídy, ale kdo se nedomůže práva doma, má možnost u EU. Nakonec když se tak dojemně EU umí starat o menšinu nepřizpůsobivých, ať se předvede zde.

2 0
možnosti
FR

Wolf_Net

22. 12. 2011 12:16
Re: takto

Upřímně, přemýšlím nad tím Štrasburgem. Kdybych byl sociálně nepřizpůsobivý, který vysává stát doma a načerno pracuje v zahraničí, tak prosím. Ale abychom byli házeni do stejného pytle, to se mi vážně nelíbí. Stát a priori předpokládá, že moje žena tu dělá nějakou práci načerno nebo tak něco. Jinak si nedokážu vysvětlit jejich náhlý zájem o místo jejího pobytu. Paní na sociálce se nudí a chce zajít na kafe nebo... nevím, vážně nevím...

1 0
možnosti
MB

mbem

22. 12. 2011 11:57
Jáká by to byla krása

Kdyby nám stát nebral naše peníze a pak nepodmiňoval jejich vyplacení milionem nesmyslných požadavků. Kdyby nám stát nebral naše pěníze o my o ně následně nemuseli škemrat na úřadech. Sociální stát negativně ovlivňuje naše životy. Tak to je a tak to vždy bude.

3 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2101x
člověk, IT Individuum, ateista, optimista, konstruktivní kverulant, milující otec dcery, oddaný manžel a spousta jiných superlativů, které by se lépe vyjímaly na náhrobku tesaném rukou blízkých než jako šovinistická definice na blogu na max. 1000 znaků.

Seznam rubrik