Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Multikulti vs Rasismus

Osobně nemám výraz multikulti rád, zní mi to jako výraz z japonského kresleného filmu. A výraz rasismus je mi proti srsti kvůli jeho významu. A přesto je vcelku možné, že tento článek vyzní trochu xenofobně. Poslední dobou je ostatně podobných reakcí čím dál více a to nejen v naší malé kotlině, ale po celé evropě.

Vyrostl jsem na Chomutovsku a s romy jsem si užil své. A přitom jsem znal, pravda jen dva, romy, kteří žili v romské rodině, neměli "přízvuk" a v životě nikomu nic neukradli a ani jsem je nikde nepotkal s již klasickým "ni, more, kup, nova Nokyja za pětikilo, funguje jen nema nabitou baterku". Bylo to proto, že se museli přizpůsobit bílě většině v jejich okolí. Kdyby vyrostli na druhé straně města, nejspíš by se chovali stejně.

A to mě přivádí na myšlenku, že EU třeba zaujala špatný postoj. Neustále někde někomu dotuje projekty na zachování národní identity, různé minoritní festivaly a projekty a ve jménu humanity se snaží dát menšinám prostor, který si zaslouží.

Můj názor je, že menšiny by v podstatě neměly existovat, resp. neměly by se odlišovat. Názorným příkladem jsou muslimové v Evropě. Celá Evropa má s touto náboženskou frakcí nějaké problémy. Chtějí svoje mešity, chtějí svoje oblečení, separované školy atd.

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale jestliže většinu z těchto menšin tvoří přistěhovalci a jejich rodiny, měli by se podle toho chovat. Druhým rokem teď žiji v Izraeli. Upozorňuji, že nejsem žid. Jsem tu jen "na zkušenou". Každopádně, když žiji tady, přizpůsobuji se jejich zvyklostem, jejich tradicím, jejich kultuře. Protože já jsem se sem přistěhoval dobrovolně a toto území patří Izraeli a jeho národu. Myslím, že mám povinnosti se chovat podle jejich zákonů, pravidel a tradic, byť mi někdy přijdou úsměvné. Kdybych chtěl žít jako Čech a místo svátku Pesah tady prohánět holky po ulicích s pomlázkou, tak se přeci mohu vrátit, odkud jsem přišel. Nikdo mě, stejně jako nejrůznější národnostní menšiny v EU nenutí být na místě, kde potlačují jejich národnostní identitu.

Totéž se týká i cikánů. Vezměte si jen slovo cikán. Wikipedie říká: Pojem Cikáni se všeobecně používá jako souhrnné označení různých větví (skupin) národa, pocházejícího původně z Indie, jehož nejznámějšími představiteli jsou Romové a Sinti. Přitom u nás u oficiálních představitelů panuje téměř alergie na toto pojmenování. Ale podle definice je to jako bych řekl, že Slovan je pro mě urážka, protože jsem Čech. Musí se přizpůsobit fungování naší společnosti, musí se přizpůsobit zákonům ČR, musí respektovat naši kulturu a pravidla. Nechápu, proč by se na školách měla vyučovat Romština. Je to snad oficální jazyk ČR? Mluví tím jazykem snad někdo jiný než Romové? Máme zájem, my obyvatelé České republiky, kteří hovoří Česky, mluvit Romsky? Ne, nemám zájem. Všichni víme, co je za problém, kde je ten problém, ale všichni se bojíme ho jakkoliv řešit, protože svět by na nás koukal jako na zastánce Apartheidu. Ale o to přeci nejde.

ČR, potažmo EU je představitelem vysoce civilizované, humánní a demokratické společnosti, která se snaží práva menšin chránit a všemožně podporovat. Je to prostě módní postoj, který byl nějak přijat za ten správný. Nejspíš něco ve smyslu rady Ivánkovy matky "silnějším ustupuj a slabší ochraňuj". Lidsky to chápu, ale v praxi to prostě nefunguje. Jsou s tím jen problémy. Ale oficiální představitelé tuto "mantru" následují a to i přesto, že valná většina populace EU je xenofobní a lidé prostě nechtějí žít v sousedství s přistěhovaleckými menšinami a podporovat je. Jak dlouho asi potrvá, než si nějaká menšina bude chtít založit vlastní stát ve státě? Protože k tomu to směřuje. romové o sobě tvrdí, že jsou Češi, ale přitom vznikají nejrůznější romská sdružení, společnosti, konference. Proč? Jsou přeci češi.

Mým názorem je, že EU by měla začít restriktivně prosazovat zájmy dané země. Netvrdím, že majoritní většiny, ale dané země. Nechci aby někdo zneužíval sociální systém státu, nechci aby mě někdo okrádal, abych přispíval na povinná ručení sociálně "slabých". Myslím si, že by Policie měla mít v náplni práce kontrolovat v problematických oblastech docházku dětí do školy, např. Kontrolu nejrůznějších heren a hospod, zda někdo není veden na úřadu práce. Myslím si, že by Romská menšina měla být cíleně umisťována do prostředí, které znemožní existenci takových jevů, jako je Chánov. A to nikoliv jako skupina, ale jako jednotlivci. Jistě, je to restriktivní, je to možná v rozporu s nějakými právy a svobodami, ale opačný přístup, tj. umožnění existence národnostních komunit známe všichni a všichni vidíme, že to prostě nefunguje.

Ale přitom nemám problém s původem dotyčného. Klidně budu sedět v kanceláři a kamarádit se s Romem, Arabem, Izraelcem nebo i Eskymákem, pokud bude mluvit Česky, nebude krást, nebude mě obviňovat z bůhvíčeho jen proto, že si nakreslím nějakou karikaturu nebo že má žena má krátkou sukni.

Abych to shrnul do jedné věty: Pokud žiji v nějaké zemi, měl bych být povinen se přizpůsobit.

 

 

Autor: Filip Rulf | středa 12.10.2011 9:51 | karma článku: 24,25 | přečteno: 982x
  • Další články autora

Filip Rulf

musíte Islám pochopit - Proč, ptám se...

Většina médií a politických představitelů nás posledních pár dní nabádá, abychom se podívali na Islám ze širšího hlediska. Že nelze paušalizovat a utvářet si závěry na základě činů několika teroristů.

14.1.2015 v 13:24 | Karma: 34,60 | Přečteno: 1884x | Diskuse| Společnost

Filip Rulf

Tak zas začíná lovecká sezóna na nás empatické...

Včera večer jsem při cestě z práce poslouchal radio a kromě spousty reklam, jejichž účelem je prostřednictvím mých dětí mne přivést na mizinu a poté do blázince (ne nutně v tomto pořadí), slyšel jsem také „prosbu“ o pomoc pro děti z dětských domovů. Darujte jim něco, co chtějí, případně něco, co potřebují.

5.12.2014 v 8:45 | Karma: 10,22 | Přečteno: 674x | Diskuse| Společnost

Filip Rulf

Co blázníte, dyť jsou tady lidi...

Nevím, zda na to téma byl nějaký průzkum, ale minimálně podle článků na internetu a zejména pak podle blogů a příspěvků v diskuzích pod články člověk nabývá dojmu, že kromě jezevce z Vysočiny snad nic nepůlí českou společnost tak, jako situace na Ukrajině.

2.12.2014 v 19:15 | Karma: 16,22 | Přečteno: 1028x | Diskuse| Politika

Filip Rulf

Bylo to „milujte se a množte se“ nebo „mordujte se a žerte se“?

Nějaká ta vyšší entita řekla, že se máme milovat a množit. Ale jak už to tak bývá, když se do věci vloží média, v tomto případě nejrůznější církve a jejich vykladači, nějak se nám to PR zvrhlo a zabíjení pro „vyšší dobro“ (vyšší dobro = důvody hodící se osobám s mocí rozhodovat) je v pořádku. Zato sex a věci kolem jsou věci nenormální, zakázané a kdyby to šlo, určitě bychom nás nutili množit se dělením.

24.6.2013 v 14:57 | Karma: 30,13 | Přečteno: 3776x | Diskuse| Společnost

Filip Rulf

O lidu Izraelském – dle bible „vyvoleném“

Když bůh daroval židům zemi Izraelskou, opomněl to zapsat do místního katastru nemovitostí a tak, jako ostatně vždy, když má něco neprůkazného majitele, neustále se o tento kousek země někdo uchází protože...... (doplňte důvod dle libosti, určitě nebude horší než důvody některých aktuálních uchazečů) Tento a příští článek vzniká na žádost mých přátel a je trochu delší... :-)

7.5.2013 v 15:04 | Karma: 35,52 | Přečteno: 3239x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2101x
člověk, IT Individuum, ateista, optimista, konstruktivní kverulant, milující otec dcery, oddaný manžel a spousta jiných superlativů, které by se lépe vyjímaly na náhrobku tesaném rukou blízkých než jako šovinistická definice na blogu na max. 1000 znaků.

Seznam rubrik