Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No tak co dělat, když obchodníci vymysleli různé imaginární bytosti včetně rozšláplé žáby, aby bylo možné manipulovat. Já věřím v lidskou slušnost, kvůli které se vraždit nebude a také nikdo nezbohatne......

1 0
možnosti

F93i10l90i47p 88R91u92l29f

15. 1. 2015 0:04

Problém nastává v okamžiku, kdy obvykle po rodičích zdědíte náboženství, které základní lidskou slušnost nazývá slabostí a bezmyšlenkovité vraždění je vzýváno jako stezka ke spasení a jediná správná poslušnost bohu. Viz citáty z Koránu níže.

2 0
možnosti
Foto

Karma.

Ale ta karikatura, co jste uveřejnil, je opravdu za hranou. Vždyť si může pod ní každý představit, co chce, a pohoršit se tím! ;-D

A také nestavte sněhuláka. Je na to vyhlášena fatva!

4 0
možnosti

F31i57l53i73p 77R35u23l34f

14. 1. 2015 20:07

Díky. No, to je z Oatmealova komixu na téma náboženství. http://theoatmeal.com/comics/religion - celkem to vystihl. Ale nejvíc se mi líbí jeho srovnání scientologů a křesťanů. :-)

2 0
možnosti

J63a75r78a 18R28a60n83k

14. 1. 2015 18:25

9.1. jsem u pana Chudacka v diskusi napsal o strachu nekterych muslimu ze svych krajanu a kam je ten strach muze zahnat, sice pouze nazor jedne zeny odpovidajici na otazky, je to nedelni pravidelny program v radiu

Ve vcerejsich kanadskem CBC programu, ktery vede Rex Murphy, kde posluchaci mohli telefonovat a odpovidat na udalosti v Parizi, jedna z zen odpovedela: "je mi nepochopitelne, ze neexistuje telefonni linka, kam by se dalo anonymne zavolat a nahlasit nekoho, kdo je nam svym chovanim podezrely, sama jsem nepraktikujici, narodila jsem se v Kanade rodicum - moderatnim/umirnenym muslimu, kteri byli vdecni, ze dostali v Kanade azyl a nikdy mne nenutili se venovat koranu a chodit do mesity, ale mame strach z "retaliation"....."

Po tom, co se stalo v Parizi, se ji nedivim a zpravy z Nigerie to potvrzuji. Boko Harum zrejme ted bude zneuzivat ku svym zvrhlostem deti unesenych ze skol. Mohu decka na dalku ovladacem detonovat.

Nigeria's forgotten massacre: 2,000 slaughtered by Boko

http://www.independent.co.uk › News › World › Africa

4 0
možnosti

F17i65l87i83p 10R46u36l72f

14. 1. 2015 20:29

Ta linka bude nejspíš 911. Ale jinak máte pravdu. Chápu ten strach obyčejných muslimů. Chápu také, že je nesmírně složité odlišit radikály od normálních. Ale řeknu Vám příklad z praxe. Máte zaměstnance. A dva se začnou hádat a dělat si naschvály a vlastně už ani není jasné, co bylo prapříčinou. Jako manager máte dvě možnosti. Buď je necháte a budete řešit každý jednotlivý žabomyší spor s tím, že bude v práci dusná atmosféra a bude to dřív nebo později ovlivňovat chod firmy nebo dáte jasně najevo, že takhle tedy ne. A pokud se situace opakuje, oba vyhodíte. Chápete? Ve skutečnosti naprosto nezáleží na tom, kde je pravda. Cíl vaší firmy není hledat, komu bylo ukřivděno a proč. A proto jsou takové věci na obtíž. Možná má jeden nebo druhý pravdu, ale praktický důsledek takového pátraní je nula. Resp. minus, protože Vás to stojí čas, čili peníze. A nervy. Takže tím, že jste se zbavil obou, jste sice nepomohl spravedlnosti, ale přitom pomohl ostatním zaměstnancům a firmě jako celku.... A zároveň jste nastavil jasné hranice.

2 0
možnosti
Foto

V podstatě plně souhlasím. Ale ještě bych chtěl doplnit (i pro níže diskutující), že to, co nazýváte fašizmem, byl nacizmus. Jsou to dva rozdílné pojmy, byť se neznalcům mohou slévat do jednoho pojmu. Fašizmus a fašisté byli v Itálii a posléze ve Španělsku ap. a nacizmus a nacisté (NSDAP) vznikli v Německu.

3 0
možnosti

ale fašismus v Itálii vznikl dle významu fascuss, nacismus dle jiného klíče, myslím název

0 0
možnosti

fašismus vznikl jinak než islám. Ve čtení koránu se najde mnoho věcí,stejně jako v Bibli. A navíc pokud zabiješ se dá vykládat různě. například křesťanská církev razila cestu, že pokud zabiješ člověka, který není křesťan, tak mu Bůh odpustí, byť v tom desateru je pasáž :Nezabiješ. Ale i tuto pasáž je nutno rozvést. zkuste si to nalistovat v Bibli a uvidíte sám. A v koránu je to prakticky totéž, pokud zabiješ nevěřícího, tak Ti Alláh odpustí. Tak kde je tedy rozdíl?

 Vzpomeňte si na problém Severního Irska, či Bartolomějské noci ve Francii. Kdo se tam vlastně zabíjel? Muslim křesťana? Ne, zabíjeli se mezi s sebou. A u toho Koránu je to stejné. Jsou odnože, které hlásají, že zabijení je hřích, a druzí zase totéž. Další zářný příklad je u tkzv. Palestiny, proč je Hamás pro válku s kýmkoliv a Al-Fattah ne? Vždyť jsou obě skupiny muslimové a obě hlásají, že to Korán takto praví.

 Víte já nehájím zákrok v této podobě, byl špatný

0 1
možnosti

Z Vašeho textu je zřejmé, že jste nečetl ani Korán ani Bibli, že nechápete rozdíl mezi Novým a Starým Zákonem.

Nikde v NZ nenajdete omluvu pro zabití kohokoliv, celkové vyznění je o lásce k bližnímu, mírumilovnosti.

Korán vyznívá opačně a obsahuje přímo výzvy k vraždění. Neexistuje mirumilovný muslim, jen muslim, který se (dočasně) neřídí příslušnými pasážemi Koránu.

4 0
možnosti

"Barbarské křižácké výpravy" - byť se celkově v závěru shodneme, napsat tohle může jen negramot. Křižácké výpravy nebyla agrese, ale obrana Evropy, poté co byla napadena ze dvou stran, poté co byli většinově vyvražděni křesťané na druhé straně Středozemního moře a poté, co bylo jasné, že muslimové se jen tak nezastaví.

6 0
možnosti

F42i18l16i33p 35R90u15l72f

14. 1. 2015 15:00

No, chápu, že tenkrát ženevské konvence nebyly a ropu celkem nepotřebovali a o písek do malty nouzi neměli ani tady. Mícháte dvě věci dohromady, byť vzdáleně souvisí. Účelem křížových výprav bylo získat zpět svatá místa. Osmané do Evropy začali pronikat až koncem 14. století. Předtím šlo Arabům o dobytí území na blízkém východě, které jim patřívávalo. První křížová výprava byla už na počátku 11. století. Jinak "http://cs.wikipedia.org/wiki/K%C5%99%C3%AD%C5%BEov%C3%A9_v%C3%BDpravy";, zajimavé čtení. A pokud byste stále trval na tom, že to byla jen obrana: "Zbylí křižáci táhli dál do Palestiny, kde 7. června oblehli Jeruzalém, který 15. července 1099 dobyli a drtivou většinu obyvatelstva povraždili. Masakr přežil jen místodržící Iftíchar ad-Daula se svou gardou a několik civilistů kteří poté nalezli azyl v Damašku."

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2101x
člověk, IT Individuum, ateista, optimista, konstruktivní kverulant, milující otec dcery, oddaný manžel a spousta jiných superlativů, které by se lépe vyjímaly na náhrobku tesaném rukou blízkých než jako šovinistická definice na blogu na max. 1000 znaků.

Seznam rubrik